2. Tarif : bir başka terkip Çörekotu kavrulur, sonra iyice dövülerek toz haline getirilir. Zeytinyağında bir süre bırakılır, son olarak burnuna üçer damla damlatılır ise çok hapşırtan nezlenin geçmesine fayda sağlar.
3. Tarif : Çörekotu öğütülüp keten bir be parçasına sarılıp sürekli koklandığı zaman nezleyi iyileştirir.
4. Tarif : Kavrulmuş Çörekotu zeytin yağı ile kavrulur, çitlenbik yağı ile burna damlatılır ise nezleye iyi gelir.
5. Tarif : Bir çorba kaşığı Çörekotu yağı kaynar suya katılır, hastanın başı örtülerek çıkan buhar kendisine teneffüs ettirilir. Sağlıklı olana kadar sabah akşam devam edilir.
6. Tarif : Yirmi bir adet Çörekotu taneleri alıp, bir bez parçasına koyarlar, onu alıp sabaha kadar suda beklettikten sonra burna damlatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder